Hvordan legge teppefliser? Følg fem enkle steg!

Teppefliser er praktisk både på kontoret og hjemme! Teppefliser er enkle å legge og å rengjøre – man kan også bytte ut én og én teppeflis om det forekommer skade eller slitasje på en spesifikk flis. Du kan også gi kontoret, kjellerstua eller soverommet et unikt preg ved å mikse og matche teppefliser slik du ønsker.

Hva trenger du for å legge teppefliser?

1. Teppefliser

Teppefliser.com har ulike fliser i forskjellige farger og stiler, se hva vi tilbyr i nettbutikken!

2. Dobbeltsidig teip, lim og/eller limbrikker

Her kan du velge det som passer deg best. Men for større arealer med mye trafikk anbefaler vi å bruke lim for å feste flisene, men dobbeltsidig tape kan holde på mindre arealer avhengig av rommets størrelse og bruk.

3. Kniv

En skarp tapetkniv gir best resultat når du skal tilpasse flisene.

4. Målebånd eller målestokk

Målebånd eller målestokk for nøyaktige mål.

5. Et tomt rom

En ren overflate og et tomt rom.

6. En tusj

Det kan være lurt å ha en tusj innen rekkevidde for å markering og oppmerking underveis i flisleggingen.

1. Start med å måle lengden og bredden av gulvet

Multipliser lengde med bredde for å regne ut arealet – hos teppefliser.com er flisene 50×50 cm. Om du skal dekke et rom på 10kvm, trenger du dermed 40 teppefliser – eller 2 pakker fra vår butikk.

2. Støvsug og vask overflaten

For å få et godt resultat anbefaler vi å vaske og støvsuge gulvet grundig før legging.

3. Prøve-legg teppeflisene før du limer

Test et par teppefliser mot hverandre for å se hvordan utrykket blir. Det er piler på baksiden av hver flis som viser legge-retning. Du kan legge alle flisene samme vei eller snu annenhver flis, å legge i såkalt sjakkmønster, for å skape fargespill selv med teppefliser av samme farge.

Her er det mange muligheter, prøv deg frem for å finne løsningen du liker aller best!

4. Finn frem dobbeltsidig teip, lim eller limbrikker.

VIKTIG! Gulvet må være helt tørt før du starter på steg 4 og liming.

Vi anbefaler 3 ulike limemetoder/verktøy, alt etter hva du foretrekker:

Dobbeltsidig tape

Rimmeligst

Fest tapen først langs alle veggene i rommet, fest så en remse teip per 50 cm slik at skjøtene på teppeflisene treffer midt på teipremsen. Sørg for at alle flisene er festet godt og har god kontakt med teipen.

Lim

Best

Lim påføres enklest med rulle. Rull ut et tynt lag med lim på overflaten og la det ligge i 10-15 minutter til limet blir transparent før du begynner å plassere teppeflisene.

Limbrikker

Enklest

Limbrikker er et verktøy som brukes for å feste flisene til hverandre – brikkene er tydelig merket for å hjelpe deg legge flisene så rett som mulig men suppler gjerne med dobbeltsidig teip!

5. Legg teppeflisene

For et jevnt resultat er det lurt å legge teppeflisene ved rommets inngang først, og så jobbe seg videre inn i rommet. Dersom du må skjære til noen fliser vil disse komme innerst i rommet hvor slitasjen ikke er like stor som ved døråpninger. Bruk meterstokk eller eventuelt lasermål, tusj og kniv for å få rette skjærekanter. Plutselig er hele rommet ferdig!

Raske fakta om teppefliser

Har du spørsmål om teppefliser eller monteringsprosessen?

Ta gjerne kontakt med oss her!